Skip to main content

Påsketur til tidligere Øst-Tyskland

Pris fra og med:
13 900,-
Dager:8
* Moderne turbuss på hele turen
* Båt Norge – Danmark tur/retur i utvendig dobbellugar
* 5 hotellovernattinger i dobbeltrom med bad/dusj og toalett
* 7 middager og 7 frokoster
* Reiseleder med på hele turen
TransportType:Båt/Buss
Bestill reise

PÅSKETUR 2020

- en spennende busstur til tidligere Øst-Tyskland

5. – 12. april 2020

I mange år etter siste verdenskrig var Tyskland delt og en reise til Tyskland var for de fleste ensbetydende med en reise til Vest-Tyskland. På denne påsketuren reiser vi til delstatene (Bundesland) Sachsen-Anhalt, Sachsen og Thüringen og besøker byer som Wittenberg, Leipzig og Erfurt, og Eisleben og Wartburg Slott, som var viktige steder for Martin Luther og reformasjonen. Dette er interessante historiske steder og husk at Edvard Grieg studerte i Leipzig som ung. Underveis får vi med oss overnatting i både Hannover og Hamburg. Fra Bergen og Stavanger seiler vi selvfølgelig med Fjord Line til Hirtshals både fram og tilbake. En påsketur du neppe er blitt tilbudt tidligere.

Dag 1, søndag 5/4:    Bergen/Stavanger
Fremmøte på Bergen busstasjon, terminal sør, Perrong P, kl. 11:30. Bussen kjører til Hurtigruteterminalen der det er fremmøte kl. 12.00. Reiseleder sjekker inn, orienterer og leverer ut ombordstigningskort. Avreise med Fjord Line sin båt MS «Stavangerfjord» kl. 13:30. Vi nyter reisen langs kysten og samles til middag kl. 19.30. Båten er innom Stavanger med avgang kl. 20.00.

Dag 2, mandag 6/4: Hirtshals – Hannover
Frokost om bord før vi ankommer Hirtshals kl. 08.00. Vel på land og i bussen kjører vi sørover gjennom Jylland, krysser grensen til Tyskland med stopp underveis og fortsetter forbi Hamburg til Hannover for middag og overnatting på GHotel hotel & living Hannover.

Dag 3, tirsdag 7/4:    Hannover – Leipzig
Etter frokost bærer det videre i østlig retning på gode veier gjennom Tyskland der byer som Magdeburg passeres på vår vei til Wittenberg. Byen kalles også Lutherstadt Wittenberg da det var her Martin Luther slo opp sine berømte 95 teser på døren til slottskirken den 31. oktober 1517. Byen ligger i delstaten Sachsen-Anhalt og ligger ved elven Elbe. Vi finner mange bygninger fra 1400- og 1500-tallet og byen var et viktig senter på 1500-tallet for tysk politikk, kunst og kultur. Her virket Luther og vi tar en rundtur med lokal guide for å høre om og se denne viktige byen under reformasjonen. Vi skal besøke Luther sitt hus og slottskirken blant annet. Huset, bykirken og slottskirken er på UNESCO’s verdensarvliste.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2b/LutherStatueMarktplatzWittenberg.jpg/250px-LutherStatueMarktplatzWittenberg.jpg https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e5/Wittenberg_Schlosskirche.JPG/250px-Wittenberg_Schlosskirche.JPG

Vår ferd går videre sørover til Leipzig. Byen var kjent som messeby under Øst-Tyskland regime, men dette er og byen som er kjent for kultur og her var Edvard Grieg og studerte og her finner vi den berømte Thomas kirken der Johan Sebastian Bach var kantor og her er det verdensberømte guttekoret, Thomaner koret, som ble grunnlagt i 1212. Vi tar inn på det meget gode Marriott Leipzig Hotel og samles til middag om kvelden.

Dag 4, onsdag 8/4:    Leipzig – Erfurt  
Etter frokost skal vi på byrundtur med lokal guide for å bli kjent med Leipzig. Vi får blant annet se de kjente kirkene Nikolai kirken og Thomas kirken. Mandagsdemonstrasjonene med utgangspunkt i Nikolai kirken samlet til slutt 70.000 personer og bidrog vesentlig til at muren falt i 1989. Vi får høre om alle de kjente personene som har bodd her og Grieg var en av dem.
Vi drar videre til Lutherstadt Eisleben som er kjent som Martin Luthers fødested. Byen er sammen med Wittenberg på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi skal på byrundtur og besøke både huset der Luther ble født og der han døde.

Deretter kjører vi til Erfurt der vi tar inn for to netter på Radisson Blu Erfurt Hotel for middag og overnatting.

Dag 5, torsdag 9/4:   Erfurt og utflukt
I dag drar vi på utflukt til Eisenach som også ligger i delstaten Thüringen og like ved, i Mansfeld, vokste Luther opp. Like ved finner vi borgen Wartburg (husker du bilen med samme navn) der venner førte han til i 1521 og holdt han skjult etter Riksdagen i Worms der han ble lyst fredløs. Han var her i to år og på cellen sin oversatte han Det nye testamente fra gresk til tysk. Eisenach er også fødestedet for Johann Sebastian Bach og vi avlegger stedet et besøk.
Etter besøket på borgen Wartburg, som står på UNESCO’s verdensarvliste, og i Eisenach drar vi tilbake til Erfurt og benytter resten av ettermiddagen her. I byen finner vi mellom mange interessante steder Augustinerklosteret, hvor Martin Luther levde som munk fra 150511, og et interessant historisk bysentrum. Middag på hotellet.

 Wartburg slott https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9e/Augustinerkirche_Erfurt.jpg/250px-Augustinerkirche_Erfurt.jpg

Dag 6, fredag 10/4:   Erfurt – Hamburg  
Vi spiser frokost og starter på vår ferd nordover der vi passerer Hannover før vi kommer til Hamburg og tar inn på Best Western Plus Hotel Böttcherhof for middag og overnatting. Vi hygger oss på hotellet om kvelden.

Dag 7, lørdag 11/4:   Hamburg – Hirtshals 
Frokost på hotellet før vi kjører nordover for stopp på grensen for grensehandel før vi kjører inn i Danmark. Vi stopper underveis på vei til Hirtshals der vi skal reise med Fjord Line sin båt MS «Bergensfjord» som har avgang kl. 20.00. Vi samles til middag i buffet restauranten og hygger oss utover kvelden ombord.

Dag 8, søndag 12/4: Stavanger – Bergen
Båten er innom Stavanger kl. 06.30. Frokost om bord og ankomst Bergen kl. 12.30.

AVGANGSDATO:             5. april 2020
Retur i Bergen:               12. april 2020

Pris pr. person:  kr. 13.900,-

TURPRISEN INKLUDERER:
* Moderne turbuss på hele turen
* Båt Norge – Danmark tur/retur i utvendig dobbellugar
* 5 hotellovernattinger i dobbeltrom med bad/dusj og toalett
* 7 middager og 7 frokoster
* Reiseleder med på hele turen

 • TILLEGG PR. PERSON:
  * Enkeltrom på hotellene: kr. 900,-
  * Enkel innvendig lugar på båten t/r:kr. 800,-

  TILLEGG PR. PERSON:
  * Enkeltrom på hotellene: kr. 900,-
  * Enkel innvendig lugar på båten t/r: kr. 800,-
  * Lunsjer og drikke til maten
  * Avbestillingsbeskyttelse: kr. 600,-

 • VALUTA: NOK, DKK, EUR

 • OBS! Ved påmelding må nasjonalitet, kjønn og fødselsdato på deltakerne oppgis.

  Pass:  Gyldig pass må medbringes

Søk reise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra Og Med pris
5/4Båt/BussPÅSKETUR TIL TIDLIGERE ØST-TYSKLAND 5. APRIL 2020Mer enn 813 900,-Bestill